Kezdőlap > Windows 8 > Alkalmazáson belüli vásárlás

Alkalmazáson belüli vásárlás

2013. január 15. kedd Hozzászólás Go to comments

Akár a próbaváltozatú alkalmazásunkból is tudunk vásárlást kezdeményezni. Tehát nem kell külön ellátogatnunk a Windows Store-ra, hogy megvegyük az adott alkalmazást, ezt az alkalmazásunk “belsejéből” is meg tudjuk tenni. Ehhez szintén a CurrentApp és a CurrentAppSimulator osztály lesz a segítségünkre.

Ha az alkalmazást szeretnénk megvásárolni, akkor a CurrentAppSimulator RequestAppPurchaseAsync metódusát kell az alkalmazáson belül meghívni. Paraméteréül egy Boolean változót kell átadni, hogy kérünk-e vissza számlázási információt vagy sem.

CurrentAppSimulator.RequestAppPurchaseAsync(false);

Amennyiben CurrentAppSimulator-t használunk fel erre a célra, akkor az alkalmazás futtatásakor egy “Windows-os ablak” fog felugrani, amivel szimulálhatjuk, hogy a vásárlás sikeres volt-e vagy sem.

image

 

Bizonyos alkalmazásoknál külön-külön adhatunk el funkciókat. Tipikus példa rá egy játék, ahol külön vásárolhatja meg a felhasználó a pályákat. Ezen is nyereséget tudunk termelni. Ebben az esetben a vásárlás picit módosul. Itt is a CurrentAppSimulator osztály lesz a segítségünkre, csak épp a RequestProductPurchaseAsync metódust kell meghívnunk. Ennek a metódusnak a kiválasztott funkciónevét kell megadni, amit meg szeretnénk vásárolni. (például: pályanév) A második parameter ugyanaz mint a RequestAppPurchaseAsync esetén.

CurrentAppSimulator.RequestProductPurchaseAsync("SpaceMap", false);

Ezen funkció definiálása és szimulálása szintén a WindowsStoreProxy.xml –ben történik. A vásárlás szimulálása ugyanolyan módon történt, mint korábban.

Reklámok
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: