Kezdőlap > Windows 8 > Próbaváltozatú alkalmazás készítése – Windows Store App

Próbaváltozatú alkalmazás készítése – Windows Store App

2013. január 14. hétfő Hozzászólás Go to comments

Ha az alkalmazásunkat el szeretnénk adni, akkor célszerű próbaváltozattal is ellátni. Az, hogy funkció- vagy időkorlátozott változatot készítünk, a mi döntésünk. Ehhez nem kell külön új alkalmazást készíteni, a már meglévő “Teljes” alkalmazást kell erre felkészíteni. Ehhez mindösszesen a Windows.ApplicationModel.Store névtérre lesz szükségünk.

using Windows.ApplicationModel.Store;

Ebben a névtérben vannak a Windows Store kezeléshez szükséges osztályok. Első körben két kulcsfontoságú osztállyal ismerkedünk meg. Az egyik a CurrentApp, a másik pedig a CurrentAppSimulator. A két osztály tulajdonképpen ugyanazt tudja, csak a CurrentAppSimulator osztályt fejlesztéshez és teszteléshez kell használnunk. Tulajdonképpen a Windows Store-t tudjuk szimulálni a fejlesztői gépen. A CurrentApp osztályt pedig akkor használjuk, ha véglegesítettük az alkalmazást. Fontos, hogy a releaselt alkalmazásáknál amiket beküldünk, CurrentApp-nak kell szerepelnie. Amennyiben a CurrentAppSimulator-t benne hagyjuk, a kódban visszadobják az alkalmazásunkat.

Nézzünk egy egyszerű példát arra, hogy hogyan is lehet megállapítani, hogy az alkalmazásunk Trial módban fut-e vagy sem! Az alábbi kódsort most tegyük az oldalunk konstruktorába! Itt megvizsgáljuk, hogy az alkalmazásunk trial módban fut-e. Ha igen akkor a btnAdd nevezetű gombot letiltjuk. Ha nem azaz teljes módban fut, akkor engedélyezzük az adott gombot. Persze nemcsak gomb lehet! Itt csak az egyszerűség kedvéért mutattuk be egy gomb segítségével.

LicenseInformation myLic = CurrentAppSimulator.LicenseInformation;
if (myLic.IsActive)
{
    if (myLic.IsTrial)
    {  
        //Trial mód – Bizonyos funkciók letiltása
        btnAdd.IsEnabled = false;
    }
    else
    {  
        //Teljes
        btnAdd.IsEnabled = true;
    }
}
else
{
    //Érvénytelen licenc
}

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy hogyan szimulálhatjuk fejlesztési időben a Windows Store által nyújtott lehetőségeket, hogy lehet módosítani azt, hogy most az alkalmazás Trial módban fut-e vagy sem? Hogy lehet befolyásolni, hogy mikor jár le? Mivel fejlesztési időben CurrentAppSimulator-t használunk, ezért a fejlesztői gépen a %userprofile%\appdata\local\packages\<package-moniker>\localstate\microsoft\Windows Store\Apidata mappában lesz egy WindowsStoreProxy.xml állomány. Ebben az állományban módosíthatjuk az alkalmazásunk licencét a fejlesztői gépen.

  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Hozzászólás