Kezdőlap > Windows 8 > Keresés – Search Contract

Keresés – Search Contract

2012. december 21. péntek Hozzászólás Go to comments

A Windows 8-ban a keresés funkció új dimenziókat nyit meg a fejlesztők számára. Ugyanis most már nem a start menü kereső mezője segítségével keresünk, hanem a Charm Bar lesz a társunk ebben a feladatban. Ráadásul nemcsak a fájlrendszeren tudunk keresni, hanem az alkalmazásunkban/alkalmazásokban is. Ahhoz, hogy ez működjön, egy úgynevezett „keresési szerződést” kell kötnünk a rendszerrel. (Maradjunk a Search Contract definíciónál!)

Nézzünk egy egyszerű esetet! A Solution Explorer-ben kattintsunk a Package.appxmanifest fájlra, majd válasszuk ki a Declarations tabfület! Az Available Declarations listából válasszuk ki a Search lehetőséget, és kattintsunk az Add gombra! (A tulajdonságokat most nem töltjük ki.)

image

Mostantól lehetőségünk van az alkalmazásból keresni. Nézzük meg, hogy mi a különbség aközött, ha van Search Contract, illetve ha nincs. A bal oldali képen az látható, ha az alkalmazásunkban nincs Search Contract. Ekkor a „This app can’t be searched” üzenetet kapjuk. Míg ha már van Search Contract, akkor megjelenik az alkalmazásunk neve, és kereshetünk benne. Természetesen a keresés mikéntjét nekünk kell megírnunk.

image image

Ha valamit kerestünk a keresőmezőben, azt az alkalmazásunk App.xaml.cs állományában az OnSearchActivated metódusnál (override), a SearchActivatedEventArgs QueryText tulajdonságával kérdezhetjük le.

protected override void OnSearchActivated(SearchActivatedEventArgs args)
{
    string search = args.QueryText;
}

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: