Kezdőlap > SQL Azure > SQL Azure adatbázis elérése SQL Server Management Studio-ból

SQL Azure adatbázis elérése SQL Server Management Studio-ból

2012. szeptember 17. hétfő Hozzászólás Go to comments

Kész az adatbázisunk, így hát itt az ideje elérni és használatba venni. Ehhez a már megszokott eszközöket is alkalmazhatjuk, például elérhetjük az SQL Azure adatbázis szerverünket az SQL Server Management Studio 2008 R2 –vel is.

Indítsuk el az SQL Server Management Studio 2008 R2-t alkalmazást!
(Amennyiben nincs telepítve, legegyszerűbben a Web Platform Installer-rel telepíthetjük http://www.microsoft.com/web/downloads/platform.aspx).

1. Az alkalmazás indulásakor felugrik a Connect to Server ablak. Ebben az ablakban a Server name-hez meg kell adnunk az SQL Azure szerverünk címét. Ez a cím mindig a szerver neve <servername>.database.windows.net címen érhető el. A <servername> a szerverünk egyedi nevét jelöli, ami ebben a példában az e7m4zvqafx.

2. Az Authentication-t állítsuk át SQL Server Authentication-re, majd adjuk meg a felhasználónevünket és jelszavunkat. A Windows Authentikáció nem támogatott!

image

FONTOS! Mindig figyeljünk oda a tűzfalszabályokra! Abban az esetben, ha helytelenül vannak beállítva, az SQL Azure szerverünket nem tudjuk elérni! Ebben az esetben a 40615 hibaüzenetet fogunk kapni.

image

3. Ha készen vagyunk, kattintsunk a Connect gombra! Ha sikerült a kapcsolódás, akkor az Object Explorerben a meglévő adatbázisunk fogad.

image

Innentől kezdve az Object Explorerből úgy kezeljük az adatainkat, mint amit az SQL Server-nél megszoktunk. Arra viszont figyeljünk, hogy ilyenkor az SQL Server Management Studiónk kisebb funkcionalitással bír! Például, ha táblát szeretnénk létrehozni, azt jelenleg csak szkriptből tehetjük meg. Nincsenek csillogó varázslóink, mint az on-primese SQL Server-nél.

Reklámok
Kategóriák:SQL Azure Címke: ,
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: