Kezdőlap > SQL Azure > SQL Azure –Tűzfalszabályok

SQL Azure –Tűzfalszabályok

2012. szeptember 13. csütörtök Hozzászólás Go to comments

Az elkészített adatbázist jelenleg még nem tudnánk elérni. Ahhoz, hogy az elkészített adatbázist használjuk, meg kell mondanunk, hogy az SQL Azure szerverünket milyen IP cím tartományból érhetjük majd el. Megadhatunk egy IP címet vagy akár IP cím tartományt is. Nézzük meg, hogyan!

1. A baloldalon található navigációs sávon kattintsunk az SQL DATABASES menüpontra!

2. Az SQL Databases ablakban megjelennek az adatbázisaink. A Server oszlop alatt láthatjuk, hogy az adott adatbázis melyik szerverhez tartozik.

3. Ahhoz, hogy tűzfalszabályt határozzunk meg, kattintsunk az általunk kiválasztott szerver linkjére!

image

4. A megjelenő oldalon válasszuk ki a CONFIGURE menüpontot!

5. Az oldalon meg kell adnunk a tűzfalszabály nevét, ez a név tetszőleges lehet. Jelen esetben a DevOffice nevet adtuk meg a szabályunk számára. Ezenkívül kell egy IP tartományt is megadnunk, amelyből az adatbázist elérhetjük. Ez lehet egy IP cím tartomány, de lehet akár csak egy IP cím is. Ebben az esetben a start ip address megegyezik az end ip address értékével. Ha azt akarjuk, hogy a világ bármely pontjáról elérhető legyen az adatbázisunk, akkor a start ip address-nek 1.1.1.1 –es, míg az end ip address-nek a 255.255.255.255 ip címet kell megadnunk. Természetesen több szabályt is létre tudunk hozni.

image

6. Ha megadtuk a szabályainkat, kattintsunk a Save gombra az oldal alján!

image

Az, hogy megadtunk egy IP cím tartományt, ahonnan elérhetjük az adatbázist, még nem jelenti azt, hogy az Azure alkalmazásokból is el tudjuk érni. Ahhoz, hogy az azure alkalmazás is elérje ezt az adatbázist, az Allow services menüpontnak engedélyezve kell lennie. Ezt az adatbázis létrehozásnál is megadhatjuk.

image

A tűzfalszabályokat a későbbiek folyamán bármikor módosíthatjuk vagy törölhetjük.

Nemcsak a Management Portálról tudjuk a tűzfalszabályainkat módosítani, lehetőségünk van akár PowerShellből is új szabályokat meghatározni vagy a meglévőket szerkeszteni, törölni. Ehhez le kell töltenünk a Windows Azure PowerShell Cmdlets szkriptet a http://wappowershell.codeplex.com oldalról.

Reklámok
Kategóriák:SQL Azure Címke: ,
  1. 2012. szeptember 28. péntek - 19:56

    Ilyen nagyméretű hálózat kevés létezik. Egy “A” osztályú hálózat az alábbi IP tartományt használja: 1.0.0.0 – 127.255.255.2552. “B” osztályú IP cím.A “B” osztályú hálózatban, az első 2 byte a hálózati azonosító. A fennmaradó 16 bit azonosítja a hálózati interfészeket (PC-ket) Egy “B” osztályú hálózat 2 a 16. hatványon azaz: 65536 tagból állhat.

  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: