Kezdőlap > Windows Phone 7 > Windows Phone 7 kódgyűjtemény / Köszönet

Windows Phone 7 kódgyűjtemény / Köszönet

2012. május 9. szerda Hozzászólás Go to comments

Lassan 3 hónapja, hogy megírtam a Windows Phone 7 kódgyűjteményt. Eddig egyesével posztoltam ki a fejezeteket a könyvből a blogra, de íme innen is letölthető a teljes kódgyűjtemény.

Ezalatt a szűk 3 hónap alatt több mint 3000-en töltötték le a könyvet/jegyzetet. Ami nagyon szép szám szerintem. Ha összevetjük a Windows Phone 7 lépésről lépésre 6600 letöltésével akkor pláne.  Azért az mégis csak egy teljes nagy volumenű könyv.

Tisztában vagyok vele, hogy a magyar Windows Phone 7 fejlesztői közösség elég kicsi, és ez ennek tükrében is nagyon szép szám mind a két letöltés. Ráadásul a kódgyűjtemény mögött nem is volt akkora marketing mint a lépésről lépésre mögött. (ja és 5-el több “lájkot” is kaptam :). Micsoda mérvadó szám. 🙂 )

image

Mindenkinek köszönöm, aki letöltötte és visszajelzett a kódgyűjteménnyel kapcsolatban. Amikor az ember pozitív visszajelzés kap a munkájáról akkor értékeli és érzi igazán, hogy van értelme a munkájának.

Köszönöm a devportál közösségének a biztató szavakat:

image

image

image

Ezenkívül külön köszönöm Primusz Péter szavait: (Tényleg nagyon jól eset)

clip_image002

Nyelvésznek (cpctcg?) is köszönöm, hogy kijavította az olykor igencsak fura fogalmazásaimat. 🙂 Tisztában vagyok vele, hogy nem vagyok egy fogalmazó zseni, de ha közösség segít akkor kijavítom a hibáimat és tanulok és belőlük (remélem :)).

Terveim közt lesz még egy Windows 8, WPF és egy jQuery kódgyűjtemény is. Hogy mi fog belőle megvalósulni azt majd a jövő eldönti.

A könyv/jegyzet bevezetője:

Amikor valaki a kezébe veszi ezt a könyvet, rögtön szembetűnik, hogy ez nem szokványos szakmai könyv hosszas leírásokkal, és általános kijelentésekkel.
Ezen könyv megírásának az alapötlete az volt, hogy érthető, a Windows Phone 7 fejlesztésében imagetapasztalatlan szakemberek számára is átlátható útmutatókat készítsünk, melyek segítenek eligazodni ezen új terület fejlesztésében. Pont ezért a Windows Phone 7 fejlesztésének lényegesebb területeit kiemelve, a legtöbb funkcióhoz találunk benne rövid, maximum 1-2 oldalas leírásokat, melyek lépésről lépésre vezetnek végig egy-egy alkalmazás megírásában, és a kódok is szerepelnek minden lépésnél.
A könyvben mindent meglelünk, amire csak szükségünk van: a rádió-alkalmazástól kezdve, a GPS kezelésen keresztül a Windows Phone 7 toolkit vezérlőkig, és az első lépésekben is nagy segítséget nyújt. A fejezetek nem kapcsolódnak szervesen egymáshoz, ahol mégis, ott jelölve van, így tetszőleges sorrendben haladhatunk, nem fontos az általunk összeállított sorrendet követni.
Ebben a könyvben nem megyünk bele mélyen az egyes témákba, hanem példákon keresztül, a gyakorlatban segítünk elsajátítani a tudásanyagot. Ha ezen témák elméleti része komolyabban is érdekel, akkor minden kellő információt megtalálsz a Windows Phone Fejlesztés lépésről lépésre című könyvben. Ez a jegyzet egyfajta kiegészítése az előbb említett könyvnek, melyek együttes használatával mind elméleti, mind gyakorlati tudásodat fejlesztheted.
Remélem, hasznosnak találod majd, és segít mindenben, amire szükséged lesz a fejlesztés során.

Még egyszer köszönöm mindenkinek.

Reklámok
Kategóriák:Windows Phone 7 Címke:
 1. 2012. május 9. szerda - 13:45

  Ohh, ki lettem emelve a szürke tömegből.

  Amúgy az 1.1-es verzió hogyhogy szignifikánsabb kisebb mérettel rendelkezik mint az eredeti? Kitörölted belőle a képeket? 😀

  Morzel

 2. 2012. május 9. szerda - 13:49

  A kérdés jó. Fogalmam sincs 🙂 Csak néhány mondatot javítottam. (De lehet, hogy azok annyira rosszak voltak, hogy a Word motorja + 1 megát dobott rá 🙂 ) Tényleg nem tudom.

 3. Chriss
  2012. május 9. szerda - 14:53

  Szia
  Mi köszönjük ezt a rengeteg hasznos írást és az eddigi kemény munkádat. 😉 Csak így tovább 🙂 Nagyon sokat tanultam belőlük. Már nagyon várom a következő kódgyűjteményeket is.
  Üdvözlettel Chriss!

 4. 2012. május 9. szerda - 18:33

  Köszönjük, nagyon hasznos!

 5. 2012. május 11. péntek - 07:23

  Elérhető megvásárlásra valahol?

  • 2012. május 11. péntek - 15:04

   🙂 Nem (sajnos vagy nem sajnos)
   Ez egyfajta jegyzet szerű dolog. Meg talán jobb is így elektronikusan, mert gyorsan kereshető.

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: