Kezdőlap > Internet Explorer 9 > Internet Explorer vélemény + reklám

Internet Explorer vélemény + reklám

2012. március 13. kedd Hozzászólás Go to comments

Valamikor réges-régen, az emberek fejében megragadt az a képzet, hogy az Internet Explorer csúnya, rossz és gonosz… Nameg lassú! Ez az IE6-nak és korábbi változatainak volt  köszönhető. Lehet pálcát törni fölöttem, de szerintem az IE8 –ig nem érződött, hogy az Internet Explorer jó is lehet. Napjainkban már lassan itt a 10-es, és az egyik legjobb böngészőnek tartom. (Megj: Az Operát is nagyon szeretem, és a többit is használnom kell.) Maga az IE 9/10 egyszerű, gyors és kényelmes böngésző. Sok végfelhasználótól hallani, hogy Internet Explorer?? Fúújjj! Az undi! Meg lassú, meg amúgy is… Ilyenkor érdemes visszakérdezni, hogy mégis mi volt az IE-9el a baj? Erre a legtöbbször a válasz, azt még ki sem próbáltam, de nem lehet jó. Az IE6 eléggé kemény sztereotípiát hagyott az emberekben (persze jogosan). Hogy ezt mivel lehet megfordítani? Jó kérdés. Talán divatot kell ebből is teremteni, mint a telefonokból, vagy az operációs rendszerekből. Ma már a felhasználók háborúznak, hogy az, amit Ők választanak az a legjobb, és azok, akik nem azt választják, azok hülyék, és retardáltak (legyen az böngésző, telefon, vagy operációs rendszer). Mondjuk ez érdekes jelenség, hogy a végfelhasználók vívják meg a marketing hadjáratot, és nem a cégek. Fórumokon, Facebook csoportokon keresztes hadjáratok zajlanak, szájkaratéznak a felhasználók, hogy az adott cég mekkora egy barom vagy épp mekkora jó fej.  Mindenesetre érdekes jelenség. Az IE9/10 pedig sajnos méltatlanul az egyik szenvedője ennek a háborúnak. Nem rossz böngésző, és gyors is. Ami bajom volt vele az a Flash plugin, de arról sem az IE tehet (Nem is csodálom, hogy Mac alatt nincs flash. Az összes bővítményt elküldeném melegebb éghajlatra.). De a felhasználók fejében még mindig a rossz IE-képzet van. Talán tényleg trendet kell teremteni. Íme hát itt egy reklám az IE-ről. Szerintem ez egy nagyon jól sikerült reklám.

A more beautiful web is Internet Explorer TV commercial HD

http://youtu.be/cYRbYzgAvSA?hd=1

Reklámok
 1. nyelvész
  2012. március 13. kedd - 21:16

  Ez megvan?

  http://ie.microsoft.com/testdrive/performance/letitsnow/

  Szerintem ez az igazán jó reklám.

 2. nyelvész
 3. 2012. március 13. kedd - 21:44

  Tényleg nagyon jó performancia demok. Szépen kihasználja a gép és a videókártya képességeit. Csak még a Web nem tart ezen a szinten.

 4. 2012. március 14. szerda - 15:48

  Na azért én még óvatosan vagyok ezzel a csúcs böngésző témával. Az IE 10 már jó lesz. Az IE 9-be se CORS, se CSS 3 gradiensek, arról nem beszélve, hogy nálam a Facebook úgy szaggat mint állat amikor lefele scrollozok. Mindegy, hogy szoftveres, vagy hardveres renderelést állítok be. Messze van ez még a jótól. Az tény, hogy iszonyat gyors lett, de azért a Chrome-al még mindig nem veszi fel a versenyt. Nekem spec. ez a Direct2D renderelés nagyobb átok lett, mint haszon egy ATI X1800 GTO kártáyval. MS-ék jelszava, vegyél új gépet, új Windows-t minden IE-hez. Hááá normális? Én nem teszem ezt meg, nemhogy a lámer. 🙂

 1. 2012. március 13. kedd - 15:11

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: