Kezdőlap > .NET, C#, Windows Phone 7 > Képernyő orientáció módosítása

Képernyő orientáció módosítása

2012. március 5. hétfő Hozzászólás Go to comments

A Visual Studio 2010-ben, amikor új Windows Phone 7 page-et (oldalt) hozunk létre, akkor a Landscape vagy a Portrait elrendezések közül választhatunk.

image

A Windows Phone 7 háromféle képernyő orientációt támogat: támogatja a Protrait-t, a Landscape-et, valamint a PortraitOrLandscape-et. Azt, hogy az alkalmazásunk mit támogasson, a PhoneApplicationPage direktívájában határozhatjuk meg, a SupportedOrientations tulajdonságnál. Ha ez a tulajdonság Protrait-ra van állítva, akkor az alkalmazásunk csak portré módban fog futni, így ha elforgatjuk a kijelzőt, akkor sem történik változás. Landscape módban az alkalmazásunk csak a fektetett megjelenítést támogatja. A PortraitOrLandscape beállításával az alkalmazásunk az előbb említett mind a két módot támogatja, így ha a felhasználó a telefont elforgatja, akkor Landscape módra vált az alkalmazás, míg ha visszaállítja, akkor portrait módban fut tovább.

Portrait mód
SupportedOrientations="Portrait"

image

Landscape mód
SupportedOrientations="Landscape"

image

Feliratkozhatunk az (PhoneApplicationPage) OrientationChanged eseményre, amivel értesülhetünk a változásról, és változtathatunk is az orientáción. Ehhez az OrientationChangedEventArgs –ot is használhatjuk, amelynek az Orientation tulajdonsága megmondja, hogy a telefon jelenleg milyen pozícióban van.

private void PhoneApplicationPage_OrientationChanged(object sender, OrientationChangedEventArgs e)

{

    this.Orientation = e.Orientation;

}

imageMég annyit érdemes tudni erről, hogy ha az elforgatás után kicsúszik a képből a UI elem, akkor az scroll-ozható lesz a képernyőn. Tehát ha valamit rosszul mértünk fel a UI-on, a felhasználó akkor is tudja használni az alkalmazást, legfeljebb kényelmetlen lesz a számára.

Emulátorban is megnézhetjük, hogy az alkalmazásunk hogy nézne ki: elfektethetjük a kijelzőt, ehhez az emulátor toolbar-ján két gomb is van. Bal és jobb irányba is eldönthetjük az emulátor kijelzőjét.

Reklámok
Kategóriák:.NET, C#, Windows Phone 7 Címke: , , ,
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: