Kezdőlap > Windows Phone 7 > A bejelentések napja – Mix 10 (WP7 Training Kit már kint)

A bejelentések napja – Mix 10 (WP7 Training Kit már kint)

2010. március 15. hétfő Hozzászólás Go to comments

Érdekes volt a Mix10 Keynote –ja. A mai napon jelentették be a többek között a Silverlight 4 RC kiadását amit már le is lehet tölteni a silverlight.net oldalról, de alig egy hónap múlva jön a Silverlight 4es végleges változata is, amely már többek között támogatja a mikrofonok, webkamerák kezelését, nyomtatást és a több monitoros teljes képernyős üzemmódot is. Ezenkívül immár elehető az Expression 4 es változatának bétája is. Amit fontos tudni, hogy akik megvették az Expression 3-at azok ingyen frissíthetik a 4es változatára. (MSDN előfizetés esetében amúgy is)

Expression Blend 4 beta innen tölthető le.

MIX10_Banner_LAXParty

És hát amivel a Mix 80% foglalkozott az a Windows Phone 7 és annak fejlesztése. Fura kicsit a koncepció. Maga a telefon és az operációs rendszer ami rajta van unalmasnak tűnik, pláne a kezdő képernyő (összecsapott), DE a fejlesztési platform egy álom. Visual Studio + Blend támogatás hihetetlen jó. Ha ez már kint lenne 2-3 éve, rég nem volna kérdés hogy iPhone vagy Windows Phone a jobb platform. Elsősorban Silverlighttal és XNA segítségével tudunk fejleszteni. Egyenlőre nagyobb rációt látok a Silverlightos vonalban, mint az XNA-ban. Egyszerűen szerintem több üzleti alkalmazás fog készülni egy születőben lévő platformra mint játék. Bár az se elhanyagolható.

Az előadás után rögtön elérhetővé tették a Windows Phone 7 Training Kitet is, rengeteg példakód segítségével írhatjuk meg első Windows Phone 7 alkalmazásainkat. És persze ahhoz, hogy írjunk WP7-es alkalmazásokat nincs szükség a készülék meglétére (még ki sem adták) hisz van egy nagyon jól használható emulátor is hozzá.

További Windows Phone 7 anyagok és toolok:

Érdekesség, hogy most már üzemel a http://developer.windowsphone.com/ oldal, ahol a Windows Phone 7 fejlesztőknek próbál segítséget adni. Ami szép benne, hogy Magyarországról nem lehet még regisztrálni…

Reklámok
Kategóriák:Windows Phone 7
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: