Kezdőlap > Rendezvény > IBM 48 órás programozói verseny

IBM 48 órás programozói verseny

2009. szeptember 9. szerda Hozzászólás Go to comments

Bár nem épp Microsoft technológiákat felvonultató verseny, és a platform is különbözik, de a programozás szeretete minden fejlesztőben ott lapul, legyen az Javas, .NET-es, C++ –os vagy bármely más környezetből jövő programozó. Ismerősöm is 2 éve részt vett ezen a versenyen és pozitívan számolt be róla. Bár én örülnék egy olyan lehetőségnek is, hogy ez a imageverseny megnyílna  és olyan feladatot írnának ki ahol technológiákat és a platformot is versenyeztetnék. Hogy ne csak IBM és nem csak Microsoft megoldásokból legyen egy verseny, hanem ennek ötvözetéből. Pl. akár ezen a verseny vagy máshol elindulnának a csapatok, és egy részük IBM míg másik részük Microsoft technológiákat vonultatna fel és azon fejlesztenének. Biztos, hogy érdekes eredmények születnének. Olyan kérdésekre kapnánk választ mint hogy, ki jutna többre, vagy ki tudna egy-egy feladatott jobban, gyorsabban vagy épp látványosan megoldani egy-egy platformon, és az interopabilitásról  ne is beszéljünk (Ami manapság egy kulcstényező az üzleti szférában). Vajon a fejlesztésben a symbian vagy a Windows Mobile nyerne? Érdekes lenne, mindenesetre most még külön-külön rendeznek versenyeket a cégek. De ne feledjük, idén ha minden igaz újra lesz WTW azaz Win The Web verseny a Microsoft gondozásában is. (Csinos hostesek, kiváló ételek, nagyon jó környezet és kreatív feladatok. Majd arra is jelentkezzetek).

Na de akkor részletek IBM 48-ról.

Újra IBM 48 órás programozó bajnokság!

Idén az IBM 48 órás programozó bajnokságon ismét a legtehetségesebb diákokat keresik a szervezők. A versenyre október 16-18. között kerül sor az ELTE-n, azonban a felkészülést már most megkezdhetik az érdeklődő hallgatók az ibmprogramozobajnoksag.hu weboldalon. Itt rögtön az első kihívással is szembe kell nézniük:

regisztráció

Akik megbirkóztak a rejtvénnyel, regisztrálhatnak az oldalon, és szoftvereket, háttéranyagokat tölthetnek le, valamint chatelhetnek a fórumban, és hírlevélben értesülhetnek a versennyel kapcsolatos legfrissebb információkról.
A bajnokságon a hallgatóknak 3 fős csapatokban, egy való életből vett probléma minél tökéletesebb megoldására kell törekedniük. Az alkalmazásnak az IBM WebSphere alkalmazás vagy portál szerveren kell futnia. Tervezéséhez és fejlesztéséhez az IBM Rational Software Architectet használhatják. Idén a verseny érdekessége, hogy az alkalmazásnak részben egy Nokia E71-es mobiltelefonon is működnie kell majd, ezért előny a mobil oldali fejlesztés ismerete is (pl.: Symbian, J2ME).
Az első három helyezett csapat tagjai egy-egy Lenovo notebookkal vagy netbookkal lesznek gazdagabbak, a különdíjak pedig Nokia E71-es telefonok formájában találnak gazdára. Nem csak a tárgynyereményekért érdemes jól szerepelni – a legjobban teljesítőket a szervezők állásajánlatokkal vagy trainee-programban való részvételi lehetőségekkel kereshetik meg.
A nevezésre szeptember 7-től nyílik lehetőség, az első 20 regisztráló csapat indulhat ősszel a megmérettetésen.
A bajnokság kiemelt támogatói az Index és a Laptop.hu, további támogatók: Vodafone, Avnet, CNW, Computerworld, GameStar, PCWorld, Prohardver, IT café, HWSW, HUP, Inda, eMission, Snickers, Wii.

Nyeremények:

I. díj: Lenovo ThinkPad T500 notebook
II. díj: Lenovo ThinkPad SL500 notebook
III.díj: Lenovo Ideapad S10e netbook

Különdíj: Nokia E71

További információk itt

Reklámok
Kategóriák:Rendezvény
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: