Kezdőlap > Kategorizálatlan > 500 GB-os lett a Hotmail fiók?!

500 GB-os lett a Hotmail fiók?!

2009. július 27. hétfő Hozzászólás Go to comments

Körülbelül 5 éve amikor megjelent a Gmail, hatalmas hype volt az interneten, hogy tessék itt egy mail szolgáltató ami megbízható, jó egyszerű és nem 5 vagy 25 Mb image biztosít hanem több gigabájtnyi tárhelyet, így a felhasználóknak nem kell többet email üzeneteket törölniük. Sokan regisztráltak akkor, és használják azóta is a Gmailt. Nincs is ezzel baj, hisz tényleg megbízható levelezést nyújt mind felhasználói mind céges szinten egyaránt. De közben felnőtt a többi mail szolgáltató is, (Na jó sok magyar szolgáltató, még mindig a múltban él) mindenesetre a mail versenyben az elején nagyon lemaradt a hotmail. Csak 2-3 év eltettével biztosította ugyan azt a tárhelyet a felhasználók számára mint a Gmail. Igaz szolgáltatásai és kezelőfelülete sokkal könnyebben áttekinthető és jobban használható mint a Gmailé (szerintem), viszont a mai napig nem lehet a levelinket letölteni pop3-an vagy imap-on keresztül. Ez bizony nagy handicap a gmailel szemben. Oké, kiadták az Outlook Connector nevű csodát (Innen letölthető), amivel már le lehet a leveleinket tölteni, de ez még így is a kényelmetlenség érzését kelti a felhasználókban. Ráadásul más alternatív levelező rendszerek nem tudják használni. Tehát megint csak ott van a felhasználó ahol a part szakad. Csak reménykedni tudunk, hogy ezen a hozzáálláson változtatni tudnak majd a hotmail marketingesei és menedzserei.

De sebaj, a hotmail ezen az “apró” hiányosságon kívül nagyon profi rendszer lett. A kezelőfelület nagyon gyors, és könnyen használható. Ajaxosítva lett az egész webmail felület (no ez manapság már elvárás, és nem ficsőr), és maga a felület is egy mini outlookra emlékezett, amit a saját igényeinkhez mérten testre szabhatunk. Tehát összességében egy jól összerakott rendszer a hotmail. image

Visszakanyarodva a tárgyhoz, miszerint 500 Gb-os lett a hotmail, úgy néz ki, hogy igaz. Amikor valaki felrakja az Outlook Connectort, akkor ez a kis tool beépül, az outlook címsorába, és sok hasznos infót el tud árulni a postafiókunkról, köztük azt is, hogy mekkora a mérete, és láss csodát 500 Gb-ot ír ki. Csendbe megnövelték a hotmail méretét, közben a felhasználóknak eddig nem is szóltak, hogy “hé öreg, annyi tárhelyed van, hogy a Csillagkapu 10 évadát átküldheti a haver mailben”.
Neten kutatva kerestem bizonyítékokat, hogy ez vajon hiba ami csak nálam ír ki vagy más is találkozott vele. Úgy néz ki nem hiba, tényleg ekkora lett a mérete, több tool és alkalmazás (köztük az Office 2010) is ezt az információt írta ki. Bár megerősítést és hivatalos közlést még a Microsoft részéről sehol nem találtam (jöhetnek a linkek). Gondolom azért mert, őszre fogják kihirdetni amikor megjelenik a nagyközönség számára a Windows7, Office 2010 stb, hogy tessék itt van még 500GB, és ez mennyire cool nektek. Tényleg cool dolog, bár ugyanúgy ahogy az 5GB-os mail tárhelyet úgy az 500 Gb tárhelyet se fogjuk megtölteni, de azért az megnyugtató, hogy megtehetjük 🙂

Jöhetnek a tapasztalatok pro és kontra ügyében a hotmailel kapcsolatban. Mi az ami még jó, és mi az amivel mondjuk még elmarad a többi szolgáltatóval szemben. (Pl. Gmail) Várom a véleményeket.

Reklámok
Kategóriák:Kategorizálatlan
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: