Kezdőlap > Kategorizálatlan > Visual Studio 2010 beta1 – 1 nap utána

Visual Studio 2010 beta1 – 1 nap utána

2009. május 19. kedd Hozzászólás Go to comments

Tegnap kijött a Visual Studio 2010 beta1 változata. Nagy hamar le is töltöttem, hogy minél előbb kipróbáljam. A telepítő csomag 1,22 Gb szóval egész baráti. A telepítőből most kiszedték a mosolygós developer, és architect arcokat, szóval egy elég puritán telepítő fogadott, de nem gond viszonylag gyorsan hiba nélkül feltelepült a rendszer. Csak egyszer kellet újraindítani azt is .NET 4 telepítésénél. Na de a telepítés rendben lezajlott, és el is indítottam az új Studio-t.image

A kinézete nagyon megváltozott. Az eddigi elegáns szürke skin helyet immár egy “dizájnos” kék Visual Studio fogad. Nekem nem igazán tetszik, de annyi baj legyen, megszokom. (Hát ha még skinezni is lehet akkor pláne. Jön majd a Windows Classsic skin 🙂 ) Na de az új megjelenésen kívül történtek változások bőven. A new project menüpont is radikálisan megváltozott. Egy az eddiginél átláthatóbb és kereshetőbb menüpontot kaptunk. Windows Forms projecteknél semmi újat nem találtam elsőre, viszont a WPF projectek terén  történtek változások. A WPF tervezői nézete gyorsult és sokkal jobban kezelhető mint a 2008 esetén. A commandok kezelése/hozzáadása proeprty windowból nagyon jól használható lett. Ja és talán ami nagyon meglepett, hogy az Office Ribbont szépen lehet kezelni tervezői nézetben is. Ez nagyon kellet.

imageAmi viszont negatív tapasztalat volt, hogy egy WPFes projektemet amit VS 2008 ban készítettem azt nem igazán ette meg. Azaz átkonvertálni átkonvertálta meg is jelenítette, de kínjai vannak. Az egyik az volt, hogy nem találja a riportviewer névterét, azaz megtalálja de mégse. A névtérben nem látja a ReportViewer kontrolját… Másik meg az volt, hogy én a Janka János által készített/kiegészített ExpressionDark témát használom a projectnél. (Ezúton is köszönöm, hogy megosztotta a nagyközönséggel a themet) Na de VS 2010-nek ezzel is kínja volt, és nem bírta megjeleníteni. Most fejből nem emlékszem a hibára talán VisualState –tel volt baja. Mindegy, mindenesetre nem jártam utána. Jelenleg még úgysem ebben fogok fejleszteni, de kipróbálásnak jó.

Ami azért tény, hogy lassabb lett az új Studió mint az elődje. Na nem használhatatlan csak azért lassabb.

Amit összeírtam az kb. 30-40 perc nézegetése. Szóval közel sem teljes kép, csak épp azt néztem meg ami érdekelt. Akiknek van tapasztalata legyen az jó vagy rossz ossza meg.

Reklámok
Kategóriák:Kategorizálatlan
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: