Kezdőlap > Windows7 > Windows 7 RC Újdonságok (Windows XP Mode)

Windows 7 RC Újdonságok (Windows XP Mode)

2009. április 26. vasárnap Hozzászólás Go to comments

Már korábban beszámoltam arról, hogy Május 5. –én kerül ki az MSDN/Technet előfizetői számára a Windows 7 kiadásra jelölt változata. És ahogy lenni szokot kiszivárgott néhány újdonság, illetve részlet, hogy mi is változott és mik is az új RC változatt újdonságai.image

Nézzük.

AAC/H.264/MPEG-2 támogatás: Igaz ez csak Home Premium, Professional, Ulitmate és Enterprise felhasználóknak lesz elérhető.A Home Basic és Starter felhasználóknak nem , vagy külön add-onként vagy más módon válhat ez elérhetővé. (ez még nem tisztázott)

RAM korlátok:  A 32 bites változatok természetesen maximum 4GB RAM-ot tudnak kezelni. A 64 bites változatoknál, viszont vannak korlátozások a felhasználható RAM mennyiség tekintetében. A Home Basic és a Starter felhasználók maximum 8 GB, míg a Home Premium-ok 16 GB RAM-ot rakhatnak a gépükbe. A Professional, Ultimate és Enterprise esetén a 192 GB a határ. (Bár túllépném 🙂 )

Windows Media Player Remote Media Experience (RME): Ez szintén olyan szolgáltatás ami a Home Basic és a Starterek számára nem használható. Bár logikus, aki multimédiás lehetőségeket is akar annak ott a Home Premium.

Windows 7 SKU: 20 szimultán SMB kapcsolatot engedélyez.image

XP Mode: És elérkeztünk a lényeghez azaz a Windows 7-ben lesz egy úgy nevezett Windows XP Mode – XPM. (Korábban Virtual Win dows XP –ként lehetet róla hallani) A lényege a technológiának az, hogy elkerüljék azt az inkompatibilitási mizériát ami a Windows Vista megjelenésének elején a piacon uralkodott. Számtalan olyan alkalmazás volt ami jól futott XP-n míg Vistán már el sem indult. Az Xp Mode tehát egy virtuális Windows XP SP3-m ami a háttérben fut, és a régebbi programok azok erre a virtuális környezetre telepíthetők, és ugyanúgy megjelennek a start menüben vagy az asztalon csak épp ez egy virtuális xp. Így virtualizált XP fut majd a Windows 7 alatt, viszont a korábbi virtualizációs megoldásokkal szemben itt nem egy egész XP-s pc-t emulálja, hanem CSAK az operációs rendszert. Ez a szolgáltatás is csak a Professional, Ultimate és az Enterprise előfízetők számára lesz elérhető.

Nos hát szerintem sokan várjuk a Május 5. –ét. Nem szoktam beta, és RC változatokkal foglalkozni, pláne nem telepíteni és használni, de erre már kíváncsi vagyok.

Reklámok
Kategóriák:Windows7
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: