Kezdőlap > Kategorizálatlan > Az Internet Explorer 8

Az Internet Explorer 8

2009. március 25. szerda Hozzászólás Go to comments

imageMint bizonyára mindenki hallotta, megjelent az Internet Explorer 8 -as változata. A merketingesek szerint jobb, gyorsabb, szebb és minden eddigi változatnál jobban használható. Nos most mást nem tudok mondani tényleg egész jól összerakták. Ami a legjobb, hogy tényleg marha gyors lett. Érezhetően változott az Explorer sebessége, egyszerűen jó -jobb használni mint az elődöket. Igaz nem nyújt olyan kényelmi szolgáltatásokat, mint mondjuk az Opera vagy egy agyon pluginozott Firefox, de valahogy mégis összerakták ezt a böngészőt, és azt se lehet mondani, hogy kényelmetlen használni.  

Na de lássunk mindent számunkban. Az alábbi ábrán a legnépszerűbb oldalak betöltésének ideje látható. Látható, hogy az IE8 ezeknek az oldalaknak az esetén a legtöbb esetben sokkal gyorsabb volt mint a többi böngésző. Igaz itt még csak a Chrome 1.0 és a FireFox 3.05 verziójának sebessége látható, szóval nem a legújabb verziók, de azért ezek az eredmények is dicséretre méltók. Amúgy nagy szívbánatom, hogy az Opera nincs rajta 🙂

Ettől függetlenül szép eredmények ezek az IE8-tól. Mondjuk az meg kicsit ciki, hogy a Microsoft.com –ot a Firefox gyorsabban töltötte be 🙂 Ezt azért ki lehetet volna javítani.

image

Ezenkívül megemlíteném még az úgy nevezett Accelerator funkció, amit nagyon hirdetnek. Ez a funkció elvileg arra jó, hogy ha kijelölünk egy szöveget a böngészőben ahhoz egy kis helyi menü ugrik fel és kontextus érzékenyen kereshetünk, vagy épp használhatjuk fel a kijelölt szöveget. Nem mondom azt, hogy haszontalan funkció, de számomra egy kicsit idegesítő. Én például szeretek úgy olvasni a weben, hogy kijelölöm az olvasandó szöveget (Egyfajta olvasó léc ez a számomra) és ha emellett folyton megjelenik egy kis menü az egy idő után elég zavaró. Bár kitudja, lehet mások számára ez hasznos funkció.

Na de, ha már acceleratorok, akkor megemlíteném, hogy a DevPortálon elindult egy accelerator készítő verseny. A verseny lényege, hogy készítsünk minél több acceleratort, és ha jók vagyunk akkor nyerhetünk egy Xbox 360, vagy egy Wireless Entertainment Desktop 8000 billentyűzetet. Az acceleratorok készítése amúgy nem egy bonyolult feladat kb. XML zsonglőrködés.

A versenyről részletes információ az alábbi oldalon: http://beta.devportal.hu/blogs/aktualis/archive/2009/03/20/p-225-ly-225-zat-ie8-gyorsul-225-si-verseny.aspx

Az acceleratorok készítéséről pedig az alábbi linken olvashattok részletesebb infókat.

http://blogs.msdn.com/tibork-on-ms/archive/2009/03/24/accelerator-1×1-az-els-gyorsseg-d.aspx

http://msdn.microsoft.com/hu-hu/library/cc289775(en-us,VS.85).aspx

Szóval szó mi szó jó lett az új Explorer 8. Ajánlom mindenkinek, hogy töltse le az új verziót. Tényleg megéri.

Letöltés: http://www.microsoft.com/windows/internet-explorer/default.aspx

Reklámok
Kategóriák:Kategorizálatlan
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: