Kezdőlap > Kategorizálatlan > Windows Mobile 6.5 (Kinyitották a kaptárt) Avagy mi lesz veled Windows Mobile?

Windows Mobile 6.5 (Kinyitották a kaptárt) Avagy mi lesz veled Windows Mobile?

2009. január 31. szombat Hozzászólás Go to comments

Az elmúlt néhány postomban kritizáltam, a Windows Mobile –t, hogy semmi nem történik a házúk táján, és rá néhány napra jön a hír, hogy íme, bejelentjük a Windows Mobile 6.5 –ös verzióját. Ami minden eddiginél világmegváltóbb rendszer. Nos NEM, nem lett az műr megint, semmi érdemleges nem történt, amit annyira kilehetne emelni. Sokak a multitouch támogatást várták a 6.5 –től, hisz már szinte az összes konkurens cég termékben benne van. De nem, ebbe a verzióba se lesz benne, talán a WinMo 7 lesz ezen a téren a megváltás? windows-mobile-6.5-1Vagy ez is csak egy fikció?

Félre értés ne essen, személy szerint szeretem a rendszert, mert anno (2002-2003 –ban)  megelőzte a korát, és egy konkurens gyártó se tudott olyat nyújtani mint a WinMo. De azóta… Azóta baj van .. Az innovációk elmaradnak, a fejlesztés menete lassú, az új verziókban sminkelésen és néhány hibajavításon kívül nem érkezik semmi érdemleges. A mai napig a 2000-es években megismert kezelőfelületet kapjuk, igaz immár kicsit dizájnosabban köntösben. Mint az egyik fórum bejegyzésben is leírtam, hogy néha úgy érzem, hogy gyakorlatilag kb. 2 fejlesztő dolgozik a Windows Mobileon és azok is munkaidő után a szabadidejükben. 

windows-mobile-6.5-2Hová tűnt az a minden igényt kielégítő rendszer, ami mind az üzleti szféra mind a hétköznapi felhasználóknak azt a WOW élményt nyújtja? Hova lett az a rendszer, amit ha meglátták a kollégák, hogy a telefon mit tud, őket is arra késztette, hogy ők is vegyenek. És most? Most ott van előttünk ugyanaz a rendszer amit már évek óta ismerünk. Jön az új verzió, amiben reménykedtek a WinMo felhasználók, hogy igen ez jó lesz. De a mostani változatban se lesz semmi komoly, ismét egy kis sminkelés a rendszeren, de valljuk be, ez a rendszer a kilós festékek és sminkelések után is ugyan az. Jó elfogadom használható, és amire kell azt megcsinálja (No nem mindig, de általában). Üzleti felhasz   nálók szintjén vegyünk egy átlagos telefont pl. egy Nokia 3500c ez a telefon, kb. 20-25k vagy annyi se, és mégis már gyakorlatilag ennek az olcsó kategóriás telefonnak a funkcionalitása is felveszi a versenyt a WinMo val. Nevetséges 😦 Ez az állapot a 2000 es évek elején közel nem volt így. Hol volt akkoriban média lehetőségek az átlagos telefonokban, hol volt még a színes kijelző…  Akkor a WinMo a gyermekbetegségek ellenére is nagy volt, innovativ  volt.  Mára már minden gyártó felfejlesztette a rendszerét erre a szintre. De mindegy immár kijön a 6.5 –ös WinMo és egyetlen említésre méltó dolgot tudok kiemelni, ez pedig a méhkaptáros elrendezés. Na bumm..Ráadásul ennek nem is látom akkor kényelmi funkcióját a használatban, sőt kicsit zavarónak is tűnik (Képernyőképeken ez az elrendezés látható).mobile65-630x837

A Windows Mobile 7-es verzióját meg 2010 re ígérik,ami már ha most jönn  e ki akkor is késő lenne, hisz a versenytársak nagyon bekeményítettek, nézzünk csak az Apple iPhonejára a Google Androidjára, a Simbyan S60 –ra vagy a hamvaiból feltámadó Palm WebOS-re. Ha nem lépnek sürgősen a Windows Mobile csapatnál akkor bizony kedvenc (számomra) mobil operációs rendszerünk eltűnik az IT történelem viharaiban. Meglátjuk. Mindenestre a “nagy” bejelentés a Windows Mobile 6.5-el kapcsolatban február 16. –án lesz Barcelonában. Kíváncsian várom, hogy mit hoz a marketing kampány a WinMo 6.5 el kapcsolatban. Várjuk, hátha hoz innovációt, de ha nem akkor bizony fel kell tennünk az aláábi kérdéseket…

Mi lesz veled Windows Mobile? Eltűnsz a sülyesítőben? Akarnak még egyáltalán fejleszteni, vagy csak egy púp vagy a fejlesztők hátán?
Az innovatív platformból mára már csak az emlékek maradtak, meg a WinMo felhasználóinak, híveinek siralmai.   

Reklámok
Kategóriák:Kategorizálatlan
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: