Kezdőlap > Kategorizálatlan > Visual Studio 2008 használata több monitoros rendszer esetén

Visual Studio 2008 használata több monitoros rendszer esetén

2009. január 17. szombat Hozzászólás Go to comments

Manapság már teljesen elfogadott, hogy egy fejlesztő 2 (vagy több) monitoron dolgozik. Egyfelől kényelmesebb, másfelől sokkal produktívabb az ember. A Visual Studio egy rendkívüli társ egy .NET-es fejlesztő számára, így elvárás az, hogy a fejlesztőkörnyezet támogassa ezt a számunkra. A Studio ugyanis támogatja, hogy az egyes paneleit akár Studio munkaterületen kívül is mozgathatjuk.

Az alábbiakban 3 féle elrendezést mutatok be, amelyek segítségével könnyebb lehet a fejlesztés, függően attól, hogy épp milyen munkát végzünk.
 

  • Code View
  • Debug View
  • Designe View

A Code View elrendezésnél a Toolboxot, a Solution Explorert és a Property window-t kirakom a másodlagos képernyőre. Így az elsődleges képernyőn gyakorlatilag csak a code editor van, ami rendkívül kényelmes, meg akkor is, ha a kódsor hosszú.

 CodeViewStudio

A Debug View elrendezésnél a Watch, a Locals és a Call Stack kerül a másodlagos képernyőre. Az elsődleges képernyőn pedig csak a kód maradt. Nagyon kényelmes így hibát keresni, hisz mindennek meg van a helye, csak egy tekintett a jobb oldali monitorra, es mar is latom kibontva az adott változó érteket, es állapot változásait.

DebugviewStudio

A Desgine View szinten egy rendkívül kényelmes elrendezés. A munkafelületen csak a Form van, míg a másodlagos képernyőn ugyanúgy, mint a kódnézetnél a Toolboxot, a Solution Explorert és a Property window tálalható.

Designeiew

Én mindenkinek csak ajánlani tudom Studio több monitoros használatát, hisz a fejlesztési munkát megkönnyíti, es sokkal átláthatóbbá teszi a munkafelületünket.

Reklámok
Kategóriák:Kategorizálatlan
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: