Kezdőlap > Kategorizálatlan > Van képünk hozzá? Windows7

Van képünk hozzá? Windows7

2008. január 24. csütörtök Hozzászólás Go to comments

A napokban egyre nagyobb a Windows7 körüli pletykák száma a netes fórumokon. Sokan látni és kipróbálni vélték az M1-es kiadását a rendszernek. De inkább kacsának tartják az egészet.
Bevallom én is annak tartom. Viszont gondoltam rákeresek, egy lengyel és egy orosz oldalon találtam rá néhány screenshotra, ami valamelyest alátámasztják a híreszteléseket. (Egyszer legyen hasznom az orosz nyelvismeretből)

image
Windows7 desktop

image 
Controlpanel

image
Windows7 About

image 
Taskbar

image
Display conf.

image
Welcome center

Hogy ezek valódiak-e vagy csak ügyes photoshop trükk azt persze nem tudhatom mindenesetre érdekes. Ha még idő előtt bárki azt mondaná, hogy hát ha így fog kinézni a végleges akkor nem is kell, hisz nagyon hasonlít a Vistára! Jusson eszébe az, hogy hogy is indult anno a Vista. Milyen mérföldköveken ment keresztül, és a végén mi lett belőle. ( További infomrációk a Longhorn evolúcióról: http://www.winportal.net/?id=180 )

A screenshotokat valamelyest alátámasztja  winportálon is közölt egy hír. Miszerint egy lelkes fiatal már írt is néhány információt a rendszerről, és ezek a screenshotok valamelyes alá támasztják a közölt információkat.

A hétvége során lehetőségem volt játszani egy keveset az új build-del, de kissé csalódott vagyok.

Az asztali gépemre ugyan gond nélkül feltelepült, de a SATA-meghajtóhoz driver betöltése volt szükséges – ez sem az XP-nél, sem a Vistánál nem okozott eddig gondot. Egy USB pendrive-ról való betöltés után a rendszer rendben feltelepült, összesen egyszer indult újra, a telepítés végén.

A laptopra szintén gond nélkül felment, de a videokártyámhoz nem talált driver-t, így Aero nélküli, egyszerű kezelőfelület jelent meg – mely egyébként nagy részt a Vistára hasonlít. A build szám: 6.1.6519.

A rendszer meglehetősen gyors és válaszkész, körülbelül 480 MB memóriát fogyaszt alapjáraton.

A Sidebar Gadget-ek (minialkalmazások) integrálva lettek a Windows Explorer-be, az asztalra jobbkattintással lehet újakat hozzáadni, illetve elrejteni őket. Van pár új Gadget is, az egyik legérdekesebb a "Windows Media Center" nevű, mely a WMC-ben éppen lejátszott tartalom információit írja ki. Az asztal jobbkattintás-menübe egy új pont került felvételre "Display" néven, mely közvetlenül a képernyő-tulajdonságlaphoz (DPI beállítások) ugrik. A vezérlőpult egyébként sokkal letisztultabbnak tűnik, mint a Vistában.

A Start menüben kis rajzszögekkel van lehetőség a programok rögzítésére. Az Explorer ablakok keresés mezője átméretezhető, és látszik, hogy a keresés éppen hol, melyik könyvtárban megy végbe (rendszerint ez az aktuális mappát jelenti).

A betűtípusok közé egy új fajta, a "Composite Fonts" került felvételre, mely XAML-alapú betűkészleteket jelent. Új alkalmazás az XPS Viewer, melyre eddig az Internet Explorer-t használtuk.

A Feedback Tool (az eszköz, mellyel a bétateszterek a visszajelzéseket továbbítják a Microsoft-nak) is megváltozott. A Windows 7 "pilléreinek" felsorolásából látszik, hogy a Microsoft inkább a rendszer további finomításán dolgozik, mint egy teljesen új, radikálisan megváltoztatott kiadáson (csakúgy, mint az XP esetében, ellentétben a Windows 2000-rel). A főbb fejlesztési területek:

Érzékenyebb hálózatfigyelés, mely automatikusan megváltoztatja a hálózati beállításokat a környezettől függően.

A LiveID fiók segítségével az Internet Explorer kedvencek és beállítások átvihetők más gépre/felhasználói fiókra is.

Gadget- és adatgyorsítótár – hordozható személyes minialkalmazások és beállítások/adatok (pl. RSS-csatornák).

Új számológép, WordPad és Paint, melyek a WPF prezentációs technológiát alkalmazzák.

"Streaming" technológia, élő adatfolyamok lejátszásához és rögzítéséhez.

Fejlettebb energiagazdálkodási lehetőségek, érzékenyebb akkumulátor-mérő, remélhetőleg hosszabb üzemidő.

Majdnem elfelejtettem: végre új bootképernyő jelent meg, mely a jelenlegi Vista bejelentkező-képernyőre hasonlít. A rendszer töltődése közben egy fénysugár-szerű animáció húzódik végig a képen. Mivel az XP óta a bootlogó fekete alapú, az egész kicsit a Windows 95/98-as érára emlékeztet.

Hogy, ezek a képek és információk valódiak-e vagy sem, az előbb utóbb kiderül, mindenestre egy évvel a Windows Vista megjelenése után a netes társadalom ismét lázban ég, és várja az újabbnál újabb információkat az új rendszerről.

Reklámok
Kategóriák:Kategorizálatlan
 1. Unknown
  2008. augusztus 16. szombat - 12:40

  Welcome to enter (wow gold) and (wow power leveling) trading site, (wow gold) are cheap, (wow power leveling) credibility Very good! Quickly into the next single! Key words directly to the website click on transactions!

 2. Unknown
  2008. szeptember 14. vasárnap - 09:41

  To the global wow gold the cheapest wow power leveling under the cheapest single-site! -67298090887333

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: