Kezdőlap > MCP > MCTS megszerzése

MCTS megszerzése

2007. november 23. péntek Hozzászólás Go to comments

A mai napon végre megszereztem az MCTS minősítést (Microsoft Certified Technical Specialist), méghozzá a Windows Client Developmentből. Két MCP vizsgát kellet leteni ehez, a 70-526 -ot (Winodws Client Based Development) a másik pedig a 70-536 (Applacation Develompent Foundation). Részemről az utóbbi éreztem nehezebbnek. Az 536os nehezebb témának éreztem, a vizsgán is elég kemény kérdések voltak (legalább is számomra). Főleg Security témakörből éreztem nehéznek a kérdéseket, valamint elég alapos ismeretekre van szükség a generics témakörből is. A Serializáció témaköréből és COM -ból is elég egyszerü kérdések voltak (ezen azért meglepődtem). De összeségében az 536os témakör unalmasabb mint az 526.  Ez érthető is, hisz az 526 sokkal látványosabb, és szórakoztatób témakör. 
A következő cél az MCPD, vagy a Web based Client development vizsga megszerzése.

Viszont arra kiváncsi vagyok, hogy mennyit is ér ez a minősítés most, hogy kijött az új framework és az új studió? Vajon már elkezdődnek a .NET 3.5-ös vizsgák és akkor ez a papir érni fog-e valamit akkor ha kikerülök az egyetemről? Igaz, hogy a .NET 2.0 nem egy elavult technológia, de 1 – 1,5 év múlva mikor végzem az egyetemen megfogja-e tartani az értékét? Vagy akkora már el is felejtjük a 2.0 -át? Amúgy, annyiban mindenkép jobb ha az embernek ilyen vagy hasonló minősítései vannak, ugyanis amikor végzünk nem "csak" egy diplománk lesz, hanem mellé a néhány minősítés a Microsofttól vagy épp a SUN-tól (Kinek melyik tetszik), és egy ugyanolyan diploma mellet azért nagyobb esélyel indul az a személy egy adott állásért akinek vannak ilyen vagy ehez hasonló minősítései. Tehát végül is megéri MCP-zni.
Mindenesetre akkár mi is lesz a jövőben, az önéletrajzban szépen fognak mutatni a minősítések 🙂 

Reklámok
Kategóriák:MCP
 1. Veronika
  2007. december 10. hétfő - 10:38

  Kedves Attila!
  Kérem ne vegye tolakodásnak megkeresésemet, de így ismeretlenül a segítségét szeretném kérni. Cégünk munkaerő közvetítéssel foglalkozik. Jelenleg .NET-es fejlesztőket keresünk, és Önre a blogjában találtam rá, mint aki e szakterületen szerzett minősítéseket (MCTS). Természetesen Önnek is szívesen ajánlom a .NET-es programozói pozícióinkat, bár a munkavégzés helye Budapest.   Első körben azonban arra gondoltam, megkérdezem akadhat-e ismerőse, aki ezen a területen dolgozik, illetve hogy létezhet-e olyan névjegyzék, amiben az e minősítést szerzettek szerepelnek. Nem könnyű ilyen tudással, képesítéssel programozókat találni, így gondoltam egy életem, egy halálom, írok Önnek 🙂
  Szép napot kívánva, üdvözlettel:
  Soponyai VeronikaAlpha Recruitmentsoponyai.veronika@agh.hu

 2. Unknown
  2008. szeptember 14. vasárnap - 09:42

  To the global wow gold the cheapest wow power leveling under the cheapest single-site! -67350678193069

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: