Kezdőlap > .NET > Hand-On Laborok – TechEd 2007

Hand-On Laborok – TechEd 2007

2007. november 7. szerda Hozzászólás Go to comments

A techEd-en a delegáltaknak lehetősigük van arra, hogy a legújabb technológiákat kipróbálják gyakorlatban is egy néhány száz géppel felszerelt luxus "laborban". Az egészet ugy kell elképzelni, hogy van egy gép (mellesleg nagyon erős 4 GB RAM, Core 2 Duo stb) és két monitor van a személy előtt. Az egyiken a gyakorlat leírását látja magaelőt a delikvens míg a másikon készítheti a feladatot. (Nagyon kényelmes igy a gyakorlatokat elkészíteni, jó lenne otthon is egy eféle labor). Természetesen a gyakorlatokat Virtual Server hostolja, és ki kell választani, hogy mégis melyiket szeretnénk megcsinálni.

Tapasztalatok a laborról

Expression Blend – Kegyetlen jó!! 🙂 Annyira egyszerü, ha rájön az ember, hogy hogy kell vele dolgozni, hogy még én magam is tudok szép látványos felületeket elkészíteni. És persze anélkül, hogy értenék a XAML -hez (Amelyet ha lehet kerülök)

C# 3.0 – Vegyes érzelemek. Egyfelöl nagyon pozitiv élmény másfelöl elsőre kicsit furcsák az új nyelvi elemek.

Linq – Ez is egy hatalmas újítás, tömören megfogalmaz SQL (és más adat) lekérdezésének a lehető leg objektum orientáltabb módja. És feltétlenül leegyszerűsíti a programozást is. (De az új nyelvi elemek megzavarhatják az embert elsőre)

WCF – Ez is egy nagyon jó ujdonság, bár a gyakorlat kicsit huzós volt hozzá.

Office Add-in fejlestés – Ez elég komplex feladat, de ha valakinek szüksége van rá az itt megtanulhatta, hogy kell.  Én egy kis  outlook add-in irtam, ami egy leegyszerüsitet AddressBook volt.

Ha megtudom, valahogy szerezni a gyakorlatokat és kell valakinek jelezze e-mailbe és elküldöm. .NET 3.5 böl szereztem egy Training DVD, ha arra is szüksége lenne kérjétek feltöltöm valamelyik FTP-re és tölthetik is.

Reklámok
Kategóriák:.NET
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: